Home Pls Audio Zelfbouw

Luidsprekers zelfbouw
Iedereen kan luidsprekers bouwen! Voor het zaag, frees en boorwerk hoeft u echt geen meubelmaker te zijn, dit werk hebben wij reeds voor u gedaan. Maar twijfelt u aan uw handigheid dan leveren wij de kasten gebouwd en geschuurd en eventueel voorzien van ronde of schuine hoeken. De montage van de overige componenten en materialen doet u zelf.

Zelfbouwpakketten
Een zelfbouwpakket van Pls audio houdt in dat u alle benodigde componenten en materialen voor twee luidsprekers geleverd krijgt. De MDF kastpanelen zijn voorzien van alle benodigde gaten en sponningen. De scheidingsfilters zijn door ons gemonteerd (hardware) en voorzien van de nodige kabels. Een duidelijke bouwtekening en handleiding met veel tips zijn ook aanwezig. Het enige dat u zelf aanschaft is materiaal voor de afwerking en houtlijm.

Een van de vele voordelen bij het zelf bouwen van onze luidsprekers is natuurlijk de prijs, deze is p/m 50% lager dan van kant en klare luidsprekersets. Maar er is meer: ook de afwerking (kleur) bepaalt u zelf en wenst u de geluidsweergave af te stemmen op b.v.b. de kamerakoestiek dan kan dit door een simpele ingreep in het filter. Zo krijgt u een verzwakkingstabel (dit voor het aanpassen van de hogetonenweergave) en uiteraard een filterschema bij de zelfbouwset geleverd. Voor de overige aanpassingen kunt u contact met ons opnemen en ondersteunen wij u met raad en daad. Als laatste, maar zeker niet het minste voordeel is de voldoening die u heeft bij het zien en horen van uw zelf gebouwde luidsprekers. U ziet: zelf luidsprekers bouwen heeft vele voordelen.

Voor prijzen en informatie zie zelfbouw pakketten

Zelfbouw componenten en luidsprekerunits
Voor de startende en gevorderde luidsprekerbouwer leveren wij alle benodigde componenten en materialen zoals: luidsprekerunits, MDF in diverse diktes en afmetingen, luidsprekerkabel, dempings- en aansluitmateriaal, filtercomponenten, printplaten, loodbitumen en loodplaten, afdichttape en klittenband, basreflex poorten, schroeven, boutjes en inslagmoeren, nippies voor montage van het doekfront, luidsprekerdoek in diverse kleuren, akoestisch foam (open celschuimplaat), metalen roosters voor luidsprekerunits, spikes en rubber dempers, complete zelfbouwpakketten en Hypex klasse-D (UcD), versterkers, te gebruiken in een subwoofer of luidsprekersysteem.

Pls Audio denkt graag met u mee en zet uw luidsprekerideeën om in een praktisch eindresultaat. Zo berekenen en fabriceren wij o.a. overnamefilters, correctienetwerken en luidsprekerkast systemen.