Nieuws
- Nieuw: modificaties PLS AL-2-BR luidsprekers
Geschreven door Bert Postma   
woensdag, 23 mei 2018 00:00

Het is voor ons een uitdaging om een goed product toch te verbeteren. Daarom hebben wij door enkele modificaties toe te passen, de geluidsweergave van onze AL-2-BR luidsprekers kunnen optimaliseren.

Als eerste is gekozen en toegepast een Ribbon-bandtweeter van Fountek, deze tweeter sluit hoorbaar beter aan bij de mid/woofer met aluminium conus dan een soft-doom tweeter. Om het afstraalgedrag te verbeteren zijn de luidsprekerunits dichterbij elkaar geplaatst. Het voordeel hiervan is een puntbron geluidsweergave, met een beter afstraalgedrag, ook kon hierdoor de luidsprekerbehuizing kleinere afmetingen krijgen. Er zijn nu twee (nieuw afgestemde) basreflexpijpjes per luidsprekerbehuizing toegepast i.p.v. één.

Door het toepassen van de nieuwe tweeter, moesten ook de overnamefilters aangepast en opnieuw berekend worden. Dit geld o.a. voor de overname-frequentie en componententolerantie. In de hoog doorlaatfilters is nu een MKP plus 800V 2% condensator toegepast i.p.v. een MKP/QS 400V 5% condensator. Voor de interne verbindingen is 1.5mm2 en 2.5mm2 zilveren luidsprekerkabel gebruikt.

De toegepaste modificaties hebben geleid tot een zeer muzikaal klinkende, monitorluidspreker. Door het toepassen van de Ribbon bandtweeter, is de totale impedantie, het fasegedrag en de bandbreedte verbeterd. Ondanks de kosten verhogende filtercomponenten en tweeters, hebben wij de set prijs van 650,- niet verhoogd. 

Voor meer informatie, zie de PLS monitor luidspreker.

Laatst aangepast op woensdag, 23 mei 2018 10:42
 
- Met gepaste trots introduceert PLS Audio het nieuwe luidsprekersysteem type PLS 3.3-BR
Geschreven door Bert Postma   
maandag, 10 januari 2011 13:35

In november 2009 zijn wij gestart met de ontwikkeling van bovengenoemd 3-weg luidsprekersysteem. Hierbij namen wij als uitgangspunt een kleiner model van de MF1.0-TL luidspreker maar met dezelfde hoge kwaliteit luidsprekerunits en uiterlijke kenmerken. De midden tonenunit heeft ook nu een kevlar (aramidevezel) conus plus fasekegel. Hetzelfde geldt voor de lage tonenunit die over een carbonfiber (koolstofvezel) conus en een fors (open) magneetsysteem beschikt. Tot slot heeft ook de tweeter een softdome en een grote magneet.

De behuizing bestaat nu uit vier compartimenten, te weten een gesloten kast voor de midden tonenweergave, een open (reflexkast) voor de lagen tonenweergave, een gesloten behuizing voor de tweeter en een geheel open compartiment. Laatstgenoemde is aan de achterzijde van de behuizing bewust opengelaten om ongewenste kastresonanties te voorkomen. Waar nodig zijn loodplaten aangebracht om paneelresonanties te onderdrukken.

In het eerste orde overnamefilter zijn een OFC luchtspoel met verwaarloosbare weerstand (laagdoorlaat) en een MKP plus 800V high-end condensator (hoogdoorlaat) toegepast. De overige componenten dienen als correctienetwerken en zijn uiteraard ook van hoge kwaliteit. Door het toepassen van dit filter plus een optimale kastafstemming is de geluidsweergave dynamisch, ruimtelijk en zeker muzikaal. De lage tonenweergave klinkt strak en is in ruime mate aanwezig. Luistertests zijn gedaan met een Sugden mystro versterker en cd-speler.

Al met al opnieuw een PLS luidsprekerset die muzikale topprestaties levert.

 

 

 

Laatst aangepast op maandag, 15 juni 2020 09:09
 
- Lovende woorden over Cambridge Audio Blu-ray speler Azur 650BD
Geschreven door Bert Postma   
dinsdag, 27 april 2010 11:32


Cambridge Audio Blu-ray 650BDNa een lovend verslag in WhatHifi? is nu ook het kritische Duiste Stereoplay toegetreden tot de groep van 650BD enthousiasten. De -vrij vertaalde- conclusie:
 
Cambridge Audio, gefeliciteerd. Met de Azur 650BD leveren ze de eerste Blu-ray speler voor audiofiele luisteraars die in het digitale tijdperk zijn aangeland en NU van hun ''oude'' ongecomprimeerde hoge resolutie disks zouden willen genieten, vooral omdat er nogal wat bijzondere meerkanaalsversies verkrijgbaar zijn. Denk alleen al aan Pink Floyd's SACD ''Dark Side of the Moon''.
Dit is dé audiofiele speler voor het HDMI-tijdperk!

Voor de uitgebreide informatie over deze Blu-ray speler, zie pagina: Cambridge Audio - Azur 650BD.

 

 

Laatst aangepast op dinsdag, 27 april 2010 11:51
 
- Nieuw: Sugden Audio
Geschreven door Bert Postma   
vrijdag, 16 april 2010 10:12


PLS Audio is dealer geworden van Sugden Audio.

Al meer dan dertig jaar gebruikt het team van Sudgen Audio hun uitgebreide kennis en ervaring voor de ontwikkeling en productie van hoogwaardige audio-componenten voor de veeleisende muziekliefhebber.
Alle producten worden volledig met de hand gemaakt in West Yorkshire, Engeland. Dit door een team van mensen die al hun vaardigheden inzetten voor maar 1 doel: zorgen voor fantastische producten met de beste prestaties.

Sugden - een bijzonder bedrijf dat een langdurige samenwerking met haar klanten ontwikkelt via de muzikale prestaties en de lange levensduur van haar producten.

Voor meer informatie over de producten, zie pagina: Sugden Audio.

 

 

Laatst aangepast op vrijdag, 16 april 2010 11:10
 
De nieuwe lijn van Cambridge Audio: Topaz
Geschreven door Bert Postma   
zaterdag, 13 februari 2010 12:32


De nieuwe lijn van Cambridge Audio: Topaz.
Deze lijn is zeer betaalbaar en voorzien van een super goede prijs-/kwaliteitverhouding. Cambridge Audio, Engeland’s populairste hifi fabrikant heeft de Topaz serie ontwikkeld, bestaande uit een nieuwe stereoreceiver, geïntegreerde versterker en CD-speler. De afgelopen jaren is er een sterke interesse ontstaan in zeer betaalbare stereo-instapsystemen, redenen genoeg voor Cambridge Audio om de Topaz serie op de markt te brengen.

Topaz AM10 (versterker)
Topaz SR10 (versterker + tuner)
- Topaz CD10 (CD speler)


 

Laatst aangepast op dinsdag, 11 mei 2010 11:33
 
<< Start < Vorige 1 2 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 2